TimeCare

 

Framtidens bemanning

Välkommen till Time Cares årliga kundkonferens i Stockholm den 15-16 mars 2017. Årets tema är Framtidens bemanning. Kommun och landsting står inför stora utmaningar. Hur ska vi få resurserna att räcka till och hur kan systemen stötta en framtida bemanningsplanering? Vad krävs för att kunna hantera nya förutsättningar, behov och förväntningar? Det är många och svåra frågor som vi kommer fördjupa oss i under dessa två dagar. Dessutom fyller vi dagarna med nyheter, inspiration och goda möjligheter att kunna nätverka och utbyta erfarenheter. Konferensen vänder sig till dig som arbetar såväl strategiskt som operativt med schemaläggning och bemanningsplanering.

Anmälan

Möjlighet att anmäla sig till konferensen är stängd för i år.

Agenda

Dag 1: 15 mars

08.30-09.30 Registrering och fika

09.30-09.45 Välkommen till Time Care Forum 2017

09.45-10.45 Nya arbetssätt inom vård och omsorg – Mats Olsson, Kairos Future

11.00-12.00 Intresseområden (enligt egna val)

12.00-13.00 Lunch

13.00-14.15 Intresseområde (enligt egna val)

14.15-14.45 Fikapaus och nätverkande

14.45 -15.45 Paneldebatt – Time Care Leadership team

15.45-16.00 Avrundning av dagen

18.00 Middag med Time Care Award

Dag 2: 16 mars

09.00-09.30 Välkommen till User Group-dagen

09.30-09.50 Intervju med Time Care Award vinnaren

09.50-10.40 Effektiv vård – hur svårt kan det vara? – Göran Stiernstedt, Statens utredare av vårdens effektivitet

10.40-11.00 Fikapaus

11.00-11.45 Intresseområde (enligt egna val)

11.45-12.45 Lunch

12.45-14.00 Intresseområde (enligt egna val)

14.00-14.15 Fikapaus

14.15-15.05 Inspirationsföreläsning – Malou von Sivers

15.05-15.15 Avrundning av dagen

Intresseområden

Nytt för i år är att vi har intresseområden. Som vanligt kommer vi att arrangera gemensamma föreläsningar men det finns även möjlighet att fördjupa sig inom ett ämne. Nedan står det vad de olika intresseområdena innehåller.

Framtidens resurshantering -

planeringsprocessen

Kommunerna står inför en framtid med ökande behov av resurser, krav på ökad effektivitet, kvalitet och kontinuitet. Vi vill under dessa dagar visa hur systemstödet kan stötta vid planering och schemaläggning för att öka förutsättningarna för en god bemanning med hälsosamma scheman som uppfyller lagar och avtal. Vi kommer visa funktioner i systemet på en övergripande nivå och visa på möjliga arbetssätt.

Under dagarna kommer även workshops att genomföras för att ge möjlighet till erfarenhetsutbyte.  Södertälje kommun berättar om Time Care Planering Multi Access och Alingsås kommun delar med sig av sina erfarenheter av Time Care Scheduler.

Föreläsare:

Anna Krumlinde och Rickard Hentze, Time Care

Pia Andersson, Södertälje kommun och Carl Lidberg och Malin Boke, Alingsås kommun

Produkter:

Time Care Planering och Multi Access

Time Care Scheduler

Produktionsplanering

Framtidens resurshantering -

vakansprocessen

Idag står kommuner och landsting inför tuffa utmaningar vad gäller utbildning och rekrytering men även hur man organiserar och planerar de resurser man har. I framtiden kommer det att ställas allt högre krav på hur man hanterar sina resurser. Hur gör vi för att lyckas med detta?

Under dessa två dagar kommer vi diskutera allt från organisering till systemstöd, för att bättre kunna möta behovet. Vi kommer arbeta aktivt tillsammans i workshops samt ta del av praktiska exempel från olika verksamheter, hur de jobbar med resurser och vakanshantering. Västra Hisingen, Göteborgs Stad berättar hur de har utvecklats från start, om deras arbetsprocesser idag och hur de ser på framtiden.

Föreläsare:

KentGöran Eriksson och Jessica Wanneman, Time Care

Annelie Hedengrahn och Linda Karlsson, Västra Hisingen – Göteborgs Stad

Produkter:

Time Care Pool

Bokningsassistenten

Mobil webbklient

Leda Framtidens bemanning

Vi står inför både kända och okända utmaningar i en framtid med ökande behov och begränsade resurser att möta dessa. Vad innebär det att leda organisationen på framtidsresan 2040? Vilka krav ställer det på chefer och organisationen? Hur arbetar vi för att säkra att dagens, och framtidens, medarbetare är rustade att arbeta situationsanpassat och hantera det oväntade. Under dagarna kommer vi ha workshops kring detta tema med utrymme för erfarenhetsutbyte och spännande diskussioner. Gästföreläsare dag 2 är Håkan Dahlqvist som kommer dela med sig av de framtida utmaningar som han ser som socialchef.

Föreläsare:

Camilla Lingebäck och Anders Karlsson, Time Care

Håkan Dahlqvist, Östhammars kommun

Tjänster:

Bemanningsakademierna

Chefsstöd

Säker vård och samverkan i framtiden

Sjukvården står inför tuffa utmaningar med begränsade resurser, krav på patientsäkerhet och ökat behov av samplanering. Dessutom ökar pressen på effektivisering och säkerställande av rätt kompetens. Att uppnå en optimal resursanvändning är ett långsiktigt förändringsarbete som kräver engagemang och för att kunna erbjuda en kvalitetssäkrad vård krävs nya lösningar och arbetssätt.

Under dessa dagar kommer vi belysa frågeställningarna och presentera vår lösning. Ögonkliniken i Region Kronoberg berättar om deras erfarenheter och Stressforskningsinstitutet presenterar sitt forskningsprojekt om förbättrad hälsa för skiftarbete hos Västerbottens läns landsting. Vi kommer även organisera demovisning och workshops.

Föreläsare:

Andreas Nõu och Maria Siewer, Time Care

Susanne Kjöller verksamhetsutvecklare, Region Kronoberg

Stressforskningsinstitutet

Produkter: Allocate Optima, Optima Safe Care och Staff Engage

Huvudföreläsare

Mats Olsson

Mats Olsson är director för affärsområdet Health and Healthcare på Kairos Future. Han har medicinsk grundutbildning med intresseprofil inom det idrottsmedicinska området.

Mats har arbetat inom läkemedelsindustrin under många år, dels som landschef för ett amerikanskt läkemedelsbolag och dels inom Läkemedelsindustriföreningen, där arbetet handlade om marknadsanalys och framtidsfrågor.

Malou von Sivers

Journalist och programledare som bland annat lett Nyhetsmorgon i TV4 och de senaste tio åren haft talkshowen ”Malou efter tio”. Under åren har Malou fått möjlighet att intervjua många stora personligheter som exempelvis Ingmar Bergman, Nelson Mandela och Kofi Annan.

Fick Stora Journalistpriset 2014 och begick skönlitterär debut 2016 med novellen Var du lycklig farmor?

Göran Stiernstedt

Svensk läkare, forskare och statlig utredare. Har även varit direktör och chef för avdelningen för vård och omsorg vid Sveriges kommuner och landsting, SKL.

Hösten 2013 utsågs Göran av regeringen till nationell samordnare för ökat resursutnyttjande inom hälso- och sjukvård.

Tranport och hotell

Konferensen kommer att vara på Quality Hotel Globe. Adress: Arenaslingan 7, Stockholm. Karta

Boende

Boende ingår inte i konferenspriset. Vi rekommenderar däremot Quality Hotel Globe där konferensen äger rum. Det finns ett antal rum som är reserverade för våra konferensgäster fram till och med 20 februari. Vid bokning uppge bokningskod: 415339. Telefon: 08-686 63 00 eller info.globe@choice.se Ett annat alternativ är Clarion Stockholm vid Skanstull.

Transport

Tunnelbana – Ta gröna linjen nr 19 mot Hagsätra. Gå av vid hållplats Globen. Hotellet ligger ca 3 minuters promenad från stationen. Gå över bron och håll till höger.

Från Arlanda – Arlanda Express eller Flygbuss till Stockholm Central. Byt till tunnelbana.

Från Bromma – Flygbuss till Stockholm Central. Byt till tunnelbana.

Parkering - Som gäst på hotellet kan du parkera i Arenagaraget i Tele2 Arena, beläget mitt emot hotellets huvudentré, alternativt i Globen Shopping, vägg i vägg med hotellet.

Time Care Award

Ett pris för den eller de som genomfört årets prestation inom bemanning och planering. Time Care vill genom detta synliggöra vikten av god bemanning och inspirera till fortsatta förbättringar. Vinnaren utses av User Group styrelsen och priset delas ut under middagen den 15 mars. Vi vill nu uppmuntra alla att nominera en kollega eller team. Möjlighet att nominera för 2016-års prestation är nu stängd.