18 - 19 MARS 2020 | STOCKHOLM

Med anledning av att Time Care Forum 2020 är inplanerat under nästa vecka har vi noga följt Folkhälsomyndighetens och regeringens rekommendationer kring spridningen av coronaviruset. Under kvällen den 10 mars och under dagens presskonferens med Folkhälsomyndigheten har det framkommit att restriktioner kring möten med ett stort antal människor i slutna utrymmen kan komma att införas i Sverige.

Eftersom Time Care Forum är ett event som samlar omkring 300 deltagare, och dessutom Time Cares personal, hotellpersonal samt personal från företag som genomför parallella konferenser i samma lokaler, har vi av hänsyn till er, Sveriges kommuner, och vår egen personal, beslutat att senarelägga Time Care Forum till en tidpunkt då det inte längre är förenat med en risk.

Detta tycker vi naturligtvis är mycket tråkigt eftersom vi länge har sett fram emot att få träffa er alla för gemensamt kunskapsutbyte. Men i och med det ansvar som åligger er, i egenskap av nyckelpersoner inom Sveriges välfärd, så är detta ett nödvändigt beslut att fatta i dagens läge. Vi återkommer med nya datum för Time Care Forum 2020 så snart vi kan.

Vid frågor, vänligen kontakta Vincent Beck på vincent.beck@timecare.se.

Hälsningar,

Erik Stone, VD

Välkommen till Time Care Forum 2020

Hållbarhet kan ha olika betydelser beroende på vem man frågar. Vad är viktigt i din organisation? Vad är viktigt för dig i din roll? Hur arbetar ni för att nå era mål?

Någonting som står högt på agendan för i princip alla kommuner är hur vi ska lösa våra framtida ekonomiska utmaningar. En stor del av lösningen ligger i just schema och bemanningen vilket betyder att Ni, i era olika roller, tillsammans kan hjälpa till att vända utvecklingen. Hur ser ett hållbart arbete med schema och bemanning ut – som håller för framtiden?

Varför delta?

 • Nätverka med personer från andra kommuner och organisationer samt med våra experter från Time Care
 • Lyssna till inspirerande och kunniga externa talare
 • Välj och delta i ett intresseområde som passar just dig
 • Få handfasta lärdomar och tips av Time Care
 • Delta i workshops anpassade för din roll

Urval av talare

Fler talare presenteras längre fram!

Tony Irving

Tony Irving är som vi alla vet känd som den karismatiske juryordföranden i TV-programmet Let’s Dance, samt även från flertalet radioprogram där han med sin charmiga brittiska accent blivit en folkkär profil i Sverige.

Tony kommer att berätta för oss om sin syn på personlig förändring och utveckling, och detta med avstamp i hans egen resa till där han är idag – som varit allt annat än spikrak.

Fotograf: Peter Knutsson

Niclas Johansson

Niclas Johansson är Chef över sektionen för ekonomisk analys på SKR och har tidigare arbetat som ekonomichef i Botkyrka.

På SKR arbetar sektionen bland annat med prognoser för samhällsekonomi, skatteunderlagsutveckling och den kommunala utjämningen. Sektionen ansvarar även för ekonomirapporten som publiceras två gånger per år.

Niclas kommer att ge oss en ordentlig inblick i kommunernas ekonomiska läge, hur vi hamnade där vi är idag och hur framtiden kommer se ut.

Marcus Gustavsson

Marcus är konsult hos Time Care med fokus på ekonomiska frågor. Han har tidigare bland annat varit systemförvaltare och ekonom i Kalmars kommun samt även revisor hos PwC.

Marcus kommer presentera både strategiska inriktningar och handfasta åtgärder som behöver tas i Sveriges alla kommuner för att vända det till synes dystra ekonomiska läget. Presentationen görs med utgångspunkt i schemaarbetet – där minst 80 % av budgeten finns. Med rätt insatser finns stor potential att vända trenden!

Intresseområden

Under våra konferensdagar kommer ni att få möjlighet att fördjupa er inom ett av våra fyra intresseområden. Valet görs vid registrering. Nedan finns mer information om vad de innehåller och vägledning för att kunna välja rätt. Rollerna som nämns vid respektive intresseområde nedan är huvudsakliga exempel. Vi råder er att läsa beskrivningarna noggrant för att hitta det intresseområde som passar bäst!

1. Ledarskap och medarbetarengagemang

Organisationer måste ha ett hållbart, strategiskt ledarskap där medarbetarens perspektiv fungerar som ledstjärna. Vad innebär ett tillitsbaserat ledarskap? Vad för nya krav ställs på chefer och ledare med de utmaningar som kommunerna står inför? Detta samt mycket mer kommer behandlas i detta intresseområde.

Ansvariga från Time Care: Peter Andersson, Managementkonsult & Elisabet Forssén, Implementationskonsult

Roller: Enhetschef, Verksamhetschef, Projektledare, HR & Personal, Avdelningschef, Förvaltningschef, Ekonomichef, Affärsutvecklare, etc.

2. Schema- och bemanning

För resursbrist, kvalitetskrav, höga sjuktal, etc. är schema- och bemanningsplaneringen en viktig nyckel. I detta intresseområde fokuserar vi på användning av systemen, processer, kvalitetssäkring samt även schema- och bemanningsplaneringens roll i att hållbart kunna hantera de utmaningar som kommunerna står inför.

Ansvariga från Time Care: Jakob Berg, Kundansvarig & Gunilla Wamme, Managementkonsult

Roller: Bemanningsplanerare/-administratör/-assistent, Schemaplanerare/-administratör/-assistent, etc.

3. Optimerad systemförvaltning

Systemförvaltning är mångfacetterat. Ansvar för integrationer, uppdateringar, processer och mer därtill. Här diskuterar vi systemförvaltningens alla byggstenar. Hur optimerar vi våra system och arbetssätt för att det ska vara hållbart långt in i framtiden för att kunna möta utmaningarna?

Ansvariga från Time Care: Cecilia Åkelid, Produktägare, Lars Olof Britzellie, Implementationskonsult, Gunilla Norling, Supportchef & Pia Nilsson, Implementationskonsult

Roller: Systemförvaltare, Systemadministratör, Huvudadministratör, IT, etc.

4. Centralisering och organisering

Många kommuner väljer att gå mot centralisering av kommunfunktioner. Hur kan det bidra till ett hållbart arbete? Vad innebär det för medarbetare och chefer? Hur bör organisationen se ut? Vi kommer diskutera central bemanningsenhet, central schemafunktion, central controllerfunktion, ansvar och mandat, med mera.

Ansvariga från Time Care: Marie Munkhammar, Konsultchef, Frederick Lind, Commercial Director

Roller: Enhetschef, Verksamhetschef, Projektledare, HR & Personal, Avdelningschef, Förvaltningschef, Ekonomichef, Affärsutvecklare, etc.

Höjdpunkter

Dag 1 – Onsdag 18 mars

 • 8:30 – 9:30 Drop-in-registrering
 • Time Care hälsar välkommen samt introduktion av talare och partners
 • Talare: Niclas Johansson, SKR
 • Talare: Kimiya Näslund
 • Intresseområde: Föreläsning och workshop
 • Besök av vårt utställningsområde
 • Produktstrategi samt mer från Time Care
 • Middag och Time Care Award

Dag 2 – Torsdag 19 mars

 • Time Care User Group har ordet
 • Intervju med Time Care Award-vinnare
 • Talare: Tony Irving
 • Intresseområde: Föreläsning, kundföreläsning, workshop
 • Talare: Marcus Gustavsson, Time Care
 • Sammanfattning av dagarna
 • Avslut runt kl 15:00

Anmälan

Deltagande kostar 4295 kr exkl. moms per person för båda dagarna och inkluderar luncher, fika, samt middag med Time Care Award på kvällen den 18 mars. Kom ihåg att det finns ett begränsat antal platser. Sista dagen att anmäla sig är 28 februari!

Alla priser är exklusive moms och anmälan är bindande. Klicka här för att registrera dig.

Vid frågor: kontakta Vincent Beck på 070 684 12 44

Praktisk information

Datum för evenemang

Onsdag 18 till torsdag 19 mars 2020

Boende

Boende ingår inte i konferenspriset. Ett begränsat antal rum finns reserverade, ring hotellet på 08-705 70 00 innan du fyller i blanketten för att stämma av tillgänglighet och pris.

Även alla hotell i centrala Stockholm är bra alternativ då det endast tar cirka 5 minuter med pendeltåg från T-centralen till Solna station där Time Care Forum äger rum. Många hotell-alternativ finns där att välja mellan! Hör gärna av dig till Vincent Beck på 070 684 12 44 eller vincent.beck@timecare.se för tips och info.

Quality Hotel Friends, Råsta Strandväg 1, 169 56 Solna