18 - 19 MARS 2020 | STOCKHOLM

Välkommen till Time Care Forum 2020

Hållbarhet kan ha olika betydelser beroende på vem man frågar. Vad är viktigt i din organisation? Vad är viktigt för dig i din roll? Hur arbetar ni för att nå era mål?

Någonting som står högt på agendan för i princip alla kommuner är hur vi ska lösa våra framtida ekonomiska utmaningar. En stor del av lösningen ligger i just schema och bemanningen vilket betyder att Ni, i era olika roller, tillsammans kan hjälpa till att vända utvecklingen. Hur ser ett hållbart arbete med schema och bemanning ut – som håller för framtiden?

Varför delta?

 • Nätverka med personer från andra kommuner och organisationer samt med våra experter från Time Care
 • Lyssna till inspirerande och kunniga externa talare
 • Välj och delta i ett intresseområde som passar just dig
 • Få handfasta lärdomar och tips av Time Care
 • Delta i workshops anpassade för din roll

Urval av talare

Fler talare presenteras längre fram!

Tony Irving

Tony Irving är som vi alla vet känd som den karismatiske juryordföranden i TV-programmet Let’s Dance, samt även från flertalet radioprogram där han med sin charmiga brittiska accent blivit en folkkär profil i Sverige.

Tony kommer att berätta för oss om sin syn på personlig förändring och utveckling, och detta med avstamp i hans egen resa till där han är idag – som varit allt annat än spikrak.

Fotograf: Peter Knutsson

Niclas Johansson

Niclas Johansson är Chef över sektionen för ekonomisk analys på SKR och har tidigare arbetat som ekonomichef i Botkyrka.

På SKR arbetar sektionen bland annat med prognoser för samhällsekonomi, skatteunderlagsutveckling och den kommunala utjämningen. Sektionen ansvarar även för ekonomirapporten som publiceras två gånger per år.

Niclas kommer att ge oss en ordentlig inblick i kommunernas ekonomiska läge, hur vi hamnade där vi är idag och hur framtiden kommer se ut.

Marcus Gustavsson

Marcus är konsult hos Time Care med fokus på ekonomiska frågor. Han har tidigare bland annat varit systemförvaltare och ekonom i Kalmars kommun samt även revisor hos PwC.

Marcus kommer presentera både strategiska inriktningar och handfasta åtgärder som behöver tas i Sveriges alla kommuner för att vända det till synes dystra ekonomiska läget. Presentationen görs med utgångspunkt i schemaarbetet – där minst 80 % av budgeten finns. Med rätt insatser finns stor potential att vända trenden!

Intresseområden

Under våra konferensdagar kommer ni att få möjlighet att fördjupa er inom ett av våra fyra intresseområden. Valet görs vid registrering. Nedan finns mer information om vad de innehåller och vägledning för att kunna välja rätt. Rollerna som nämns vid respektive intresseområde nedan är huvudsakliga exempel. Vi råder er att läsa beskrivningarna noggrant för att hitta det intresseområde som passar bäst!

1. Ledarskap och medarbetarengagemang

Organisationer måste ha ett hållbart, strategiskt ledarskap där medarbetarens perspektiv fungerar som ledstjärna. Vad innebär ett tillitsbaserat ledarskap? Vad för nya krav ställs på chefer och ledare med de utmaningar som kommunerna står inför? Detta samt mycket mer kommer behandlas i detta intresseområde.

Ansvariga från Time Care: Peter Andersson, Managementkonsult & Elisabet Forssén, Implementationskonsult

Roller: Enhetschef, Verksamhetschef, Projektledare, HR & Personal, Avdelningschef, Förvaltningschef, Ekonomichef, Affärsutvecklare, etc.

2. Schema- och bemanning

För resursbrist, kvalitetskrav, höga sjuktal, etc. är schema- och bemanningsplaneringen en viktig nyckel. I detta intresseområde fokuserar vi på användning av systemen, processer, kvalitetssäkring samt även schema- och bemanningsplaneringens roll i att hållbart kunna hantera de utmaningar som kommunerna står inför.

Ansvariga från Time Care: Jakob Berg, Kundansvarig & Gunilla Wamme, Managementkonsult

Roller: Bemanningsplanerare/-administratör/-assistent, Schemaplanerare/-administratör/-assistent, etc.

3. Optimerad systemförvaltning

Systemförvaltning är mångfacetterat. Ansvar för integrationer, uppdateringar, processer och mer därtill. Här diskuterar vi systemförvaltningens alla byggstenar. Hur optimerar vi våra system och arbetssätt för att det ska vara hållbart långt in i framtiden för att kunna möta utmaningarna?

Ansvariga från Time Care: Cecilia Åkelid, Produktägare, Lars Olof Britzellie, Implementationskonsult, Gunilla Norling, Supportchef & Pia Nilsson, Implementationskonsult

Roller: Systemförvaltare, Systemadministratör, Huvudadministratör, IT, etc.

4. Centralisering och organisering

Många kommuner väljer att gå mot centralisering av kommunfunktioner. Hur kan det bidra till ett hållbart arbete? Vad innebär det för medarbetare och chefer? Hur bör organisationen se ut? Vi kommer diskutera central bemanningsenhet, central schemafunktion, central controllerfunktion, ansvar och mandat, med mera.

Ansvariga från Time Care: Marie Munkhammar, Konsultchef, Frederick Lind, Commercial Director

Roller: Enhetschef, Verksamhetschef, Projektledare, HR & Personal, Avdelningschef, Förvaltningschef, Ekonomichef, Affärsutvecklare, etc.

Höjdpunkter

Dag 1 – Onsdag 18 mars

 • Registrering och mingel
 • Time Care hälsar välkommen samt introduktion av talare
 • Extern talare: Niclas Johansson, SKR (SKL)
 • Kundpresentation
 • Extern talare (Presenteras senare)
 • Intresseområde: Föreläsningar och workshops
 • Besök av vårt utställningsområde
 • Produktstrategi och mer från Time Care
 • Middag och Time Care Award

Dag 2 – Torsdag 19 mars

 • Time Care User Group har ordet
 • Intervju med Time Care Award-vinnare
 • Extern talare: Tony Irving
 • Intresseområde: Föreläsningar/kundföreläsningar/workshops
 • Talare från Time Care: Marcus Gustavsson, konsult
 • Sammanfattning av dagarna

Anmälan

Deltagande kostar 4295 kr exkl. moms per person för båda dagarna och inkluderar luncher, fika, samt middag med Time Care Award på kvällen den 18 mars. Kom ihåg att det finns ett begränsat antal platser. Sista dagen att anmäla sig kommer vara i mitten av februari!

Alla priser är exklusive moms och anmälan är bindande. Klicka här för att registrera dig.

Vid frågor: kontakta Vincent Beck på 070 684 12 44

Praktisk information

Datum för evenemang

Onsdag 18 till torsdag 19 mars 2020

Boende

Boende ingår inte i konferenspriset. Ett begränsat antal rum finns reserverade – fyll i detta formulär och mejla det till hotellet för att boka rum.

Det är mycket enkelt och smidigt att ta sig till hotellet från centralen, 5 minuter med pendeltåget norrut till Solna station. Därför kan vi även rekommendera att bo kring centralen i Stockholm där det finns väldigt många hotell att välja mellan.

Quality Hotel Friends, Råsta Strandväg 1, 169 56 Solna

Time Care Award 2020

Time Care vill synliggöra vikten av en god bemanning och inspirera till fortsatta förbättringar. I samarbete med vår användargrupp 2014
lanserade vi Time Care Award, en årlig utmärkelsen för den / de personer som slutförde årets bemannings- och planeringsprestanda. Kriterierna är mycket enkla, Time Cares produkter eller tjänster ska ha bidragit till framgången och insatsen ska ha resulterat i minst en av följande effekter:

 • Förbättrad ekonomi
 • Förbättrad arbetsmiljö
 • Ökad kvalitet

Alla kan nominera kandidater till Time Care Award, även de som själva utfört prestationen. För att nominera måste du fylla i formuläret som finns här.

Registrera dig nu

Du måste använda korrekt mejladress för den specifika personen som registreras. Du kan inte använda samma mejladress för registrering av mer än en person. 

Se till att du får ett bekräftelsemejl till din inkorg efter din registrering. Hör av dig till vincent.beck@timecare.se om du inte får det.

Anmälan är bindande.