Skip to main content

Time Care Forum 2022

Time Care Forum 2022 är nu klart. Kom tillbaka snart för att se vår On Demand Hub och för att få information om nästa års evenemang!

Temat

Intresseområden

Awards

Anmälan

Praktisk information

Registrera

Temat för Time Care Forum 2022 är trygghet

När vi nu snart hoppas att blicka tillbaka på en av de mest utmanande perioderna i vår närhistoria konstaterar vi att det finns många lärdomar att göra och samtidigt incitament till att utveckla och säkerställa en trygg och säker bemanningsplanering.

Vad innebär en trygg och säker bemanningsplanering för din organisation?

Säkerligen ser era behov och målformuleringar olika ut och Time Care Forum 2022 kommer att belysa detta ämne ur olika synvinklar.

 • Hur kan organisationsstyrningen bidra till en trygg och säker bemanningsplanering?
 • Hur kan vi arbeta med våra Time Care Planering Multi Access och Time Care Pool för att höja nivån på den trygga och säkra bemanningsplaneringen?
 • Hur kan ledarskapet bidraga och vilken roll spelar resursfördelningen och ekonomin?
 • Hur kan vi nå ut med kunskap och information till alla medarbetare och därmed lägga en god grund för trygg och säker bemanningsplanering?
 • Hur kan ett förändringsarbete och projekt genomföras på bästa sätt och därmed bidra till den trygga och säkra bemanningsplaneringen?
 • Vilka organisationer och verksamheter kan omfattas av en trygg och säker bemanningsplanering?

Varför delta?

 • Nätverka med personer från andra kommuner och organisationer samt med våra experter från Time Care
 • Lyssna till inspirerande och kunniga externa talare/kundtalare
 • Fördjupa dig i ett intresseområde med föreläsningar och workshops som passar just dig
 • Få med dig lärdomar och tips från Time Care och Branschkollegor
 • Sist men inte minst så har vi ju en fantastiskt rolig middag och fest på kvällen med prisutdelning i Time Care Award (information om nominering till Time Care Award kommer längre fram)

Vi kommer löpande uppdatera med information kring spännande talare som kommer medverka och föreläsa under dessa dagar.

Urval av talare

Fler talare presenteras längre fram!

Annika R Malmberg

Annika R Malmberg

Sveriges mest färgstarka föreläsare.

Annika har över 30 års erfarenhet av möten med människor och är idag specialiserad på att hjälpa människor att få ännu bättre relationer och hur man i tider av motgång ändå kan hitta sin kraft och energi.

Många av hennes föreläsningar handlar om hur vi ska få samarbetet och kommunikationen att fungera.

Trots våra olikheter, svagheter och mänskliga tillkortakommanden.

Men också hur vi ska bli bättre på att nyttja varandras styrkor och glädjas åt vad vi kan åstadkomma tillsammans.

Niklas Anemo, Kanslichef på KEF

Niklas Anemo är idag kanslichef på KEF – Kommunalekonomernas förening. Innan dess har han arbetat under ca 25 år som ekonomichef i ett antal kommuner, senast i Ulricehamns kommun. Niklas kommer berätta om sina lärdomar från åren som ekonomichef. Hur uppnår man en bra styrning av verksamhet och ekonomi i kommun och koncern? Vad är ekonomichefens roll och vilka egenskaper och kunskaper krävs?

Niklas kommer även att berätta om KEF:s verksamhet och bland annat ge en bild av föreningens aktiviteter kopplat till bemanningsekonomi.

Martin Dalenius, Verksamhetschef förskola, kultur och bibliotek

Martin Dalenius, Verksamhetschef förskola, kultur och bibliotek i Strömstads kommun

‘Hållbar bemanning, men först ⏪ God bemanning ger möjlighet till än bättre kvalité  för barnens dag i verksamheten.’

Resan med god bemanningsplanering i Strömstad startade med helt felaktiga förväntningar, förkunskaper och förutsättningar. Nu har vi tagit ett gemensamt omtag och startar om i processform, bygger grundligt och tar sikte på ökad kvalité för våra barn i förskolan.

I vår bemanningsprocess står rektor och enheter inte längre ensamma, utan med hjälp av ett helhetsgrepp från förvaltningen skapas förutsättningar för att både förändra kultur och inställning, samt att bli resurseffektiva i förhållande till förskolans uppdrag.

Nyhet!

Följ med oss påTime Care Forum och ta del av informationen & lanseringen av Time Cares nyhet – den Digitala Portalen.

Oavsett om du är chef, projektledare, administratör, bemanningscontroller eller medarbetare så kommer du att få kunskap och nytta av den Digitala Portalen.vi hoppas att du kommer att vara med oss för att få veta mer!

Intresseområden

På Time Care Forum 2022 har ni möjligheten att fördjupa er inom ett av årets tre intresseområden. Valet görs vid registrering. Nedan finns lite kort information om vad de kommer ha för inriktning. Rollerna som nämns vid respektive intresseområde är exempel, men ni får såklart utefter eget intresse välja det spår som ni tror kommer passa er bäst.

Under dag 2 kommer våra intresseområde-grupper att få höra på representanter från några Time Care-kunder. Våra talare kommer att diskutera sina egna erfarenheter och lärdomar i förhållande till intresseområde

Ledarskap & Verksamhetsstyrning

I detta spår pratar vi om ämnen som Schemaläggningsprocesser, ekonomi/ekonomicontroller, resursfördelning, projektledning mm.

Roller: Enhetschef, Verksamhetschef, Projektledare, HR & Personal, Avdelningschef, Förvaltningschef, Ekonomichef, Affärsutvecklare, m.fl.

Varbergs Kommun Logo

Kundtalare Varbergs Kommun

Framtidens Schema & Bemanning

Hur bör vi tänka för att schemalägga och bemanna verksamheterna på bästa sätt framåt. Häng med i diskussionerna kring olika processer, kvalitetssäkring, Schema och bemanningsplaneringens roll för att på ett tryggt sätt hantera de utmaningar som finns.

Roller: Bemanningsspecialist, Bemanningsplanerare/-administratör, schemaplanerare/-administratör/-assistent, Enhetschef, verksamhetschef, Projektledare, HR & Personal, Avdelningschef, Förvaltningschef, Verksamhetsutvecklare m.fl.

Landskrona Stad Logo

Kundtalare Landskrona Stad

Optimerad systemanvändning

Här pratar vi om hur vi använder Time Care systemen och dess funktioner på ett optimalt och tryggt sätt, vad är ”best practise”, vilka Processer/moduler/funktioner använder vi för vad och vilka ändamål.

Roller: Systemförvaltare, Huvudadministratörer, Systemadministratörer, m.fl.

Gävle Kommun Logo

Kundtalare Gävle Kommun

Time Care Awards

Nomineringarna till Time Care Award 2022 är nu avslutade.

Årets finalister kommer att närvara vid galamiddagen på Time Care Forum, där vinnaren kommer att tillkännages! Se till att registrera dig nu för att vara med på evenemanget.

Time Care Awards

Nominera en kollega, chef, dig själv eller ett helt team till Time Care Award!

Time Care vill synliggöra vikten av en god bemanning och inspirera till fortsatta förbättringar.

Vinnaren koras på den årliga kundkonferensen Time Care Forum.

Fyll i formuläret till höger eller klicka här för att öppna formuläret i ett nytt fönster.

Registreringen till Time Care Forum 2022 är nu avslutad. Kom tillbaka snart för information om vårt nästa Time Care Forum-event – vi ser fram emot att träffa dig där!

Kontaktperson: Helena Wikell Delin.

Anmälan

Deltagande kostar 4295 kr exkl. moms per person för båda dagarna och inkluderar luncher, fika, samt middag med Time Care Award på kvällen den 23 mars.

Alla priser är exklusive moms och anmälan är bindande.

Vi förbehåller oss för eventuella lagändringar och/eller riktlinjer i samband med COVID-19 eller någon annan pandemi och/eller andra frågor som ligger utanför vår kontroll.

Just nu finns det inga begränsningar för hur många personer som kan delta annat än lokalernas normala maxkapacitet. Om situationen förändras, till exempel för att vi måste följa lagar och/eller riktlinjer som rör COVID-19 eller någon annan pandemi, och/eller på grund av något som ligger utanför vår kontroll, kan vi dock tvingas begränsa antalet personer som kan delta på Time Care Forum. Om detta händer måste vi tillämpa ett system med “sista anmälda in, först ut”.

Om du på grund av detta är en av de registrerade som Time Care inte längre kan ta emot vid Time Care forum kommer vi att försöka meddela dig din situation så snart vi kan, men det kan hända att vi inte kan göra det förrän några få dagar innan Time Care Forum börjar. Om du gör några rese-, inkvarterings-, arbets- och/eller andra arrangemang i samband med att du deltar i evenemanget, var vänlig och tänk på detta.

För att registrera dig klicka här.

Vid frågor kontakta Helena Wikell Delin på [email protected].

OBS! Vi följer folkhälsomyndighetens rekommendationer och restriktioner. Om eventet behöver ställas in pga. rådande restriktioner blir ni inte debiterade.

Praktisk information

Datum för evenemang

08:30 onsdag 23 – 15:30 torsdag 24 mars 2022 (observera ungefärliga tider)

Var

Quality Hotel Friends
Råsta Standväg 1
169 56 Solna

Boende

Boende ingår inte i konferenspriset. Boende bokar ni själva, ring hotellet på 08-705 70 00.

Tänk även här på att hotellet kan bli fullbokat så var ute i god tid (rummen är avbokningsbara till dagen innan).

Om hotellet skulle bli fullbokat så är även alla hotell i centrala Stockholm ett bra alternativ då det endast tar ca 5 minuter med pendeltåg från T-Centralen eller Odenplan till Solna Station, där Time Care Forum äger rum.

Hör gärna av dig till Helena Wikell Delin på [email protected] för tips och info.

Registreringen till Time Care Forum 2022 är nu stängd.

Kom tillbaka snart för information om vårt nästa Time Care Forum-event – vi ser fram emot att träffa dig där!

Registreringen till Time Care Forum 2022

Biljetterna till Time Care Forum 2022 är nu slutsålda. Kom tillbaka snart för information om vårt nästa Time Care Forum-event – vi ser fram emot att träffa dig där!