Skip to main content

Urval Programpunkter

Time Care Award

Registrera deltagande

Praktisk information

Välkommen till Time Care Forum 2023

Med fokus på mer nätverkande, fler inspirerande föreläsningar och möjligheten att tillsammans diskutera aktuella utmaningar inom schema och bemanning i olika nätverkande forum. Det kommer erbjudas ett stort utbud av olika föreläsningar och workshops att välja mellan helt utefter vad som intresserar dig.

På Time Care Forum 2023 kommer vi inte ha förbestämda intresseområden utan vi kommer ha en stor mängd föreläsningar och nätverkssessioner som ni kan välja fritt mellan för att skräddarsy er egen upplevelse.

Varför delta?

  • Nätverka med personer från andra kommuner och organisationer samt med våra experter från Time Care
  • Lyssna till inspirerande och kunniga talare, både externa talare, kundtalare och talare från teamet på Time Care
  • Fördjupa dig i föreläsningar och workshops som passar just dig
  • Få med dig lärdomar och tips från Time Care och Branschkollegor
  • Sist men inte minst så har vi ju en fantastiskt rolig middag och fest på kvällen med prisutdelning till vinnaren av Time Care Award 2023

Urval Programpunkter

Fler programpunkter presenteras löpande

Fredric Bohm

Fredric kommer bland annat prata om: varför gör människor som dom gör och vad som skiljer våra starka, framgångsrika ögonblick får de stunder då vi kommer till korta. Vad gör att vissa individer, grupper och organisationer kan lyfta när det verkligen behövs och vilka redskap gör det möjligt för dig att påverka både dig själv och människorna runt omkring dig.

Leila Söderholm

Leila Söderholms engagemang smittar. I sina populära föreläsningar blandar hon humor, igenkänning och allvar. Med 20 års erfarenhet av att coacha personal till mer glädje och bättre hälsa har hon en rik kunskapskälla att ösa ur. Leila är hälsa & motivations expert på TV4, frilansande medarbetare på Sveriges största magasin och är en flitigt bokad föreläsare som har svart bälte i inspiration.

En underhållande och lärorik föreläsning baserad på senaste forskningen. Målet är att skratta sig igenom föreläsning och gå därifrån fylld av motivation, kunskap och energi. Hur tar du dig ur gamla spår? Hur lurar du hjärnan att börja göra sådant som är bra för dig? Varför är det så viktigt med glädje på jobbet och vem är ansvarig för den? Mindset – hur vi pratar med oss själva – och hur vi tar vårt eget ansvar är viktiga pusselbitar. Leila ger oss arbetsglädje ur ett hälsoperspektiv där det är lika viktigt att ha något att längta efter i sin vardag som att få verktyg till att hantera stress.

Roligt, medryckande, fullt av skratt samt ”aha-upplevelser” och målet är att alla som lyssnar ska känna sig kapabla och inspirerade efteråt.

Ljungbys förändringsresa mot en effektivare Schema & Bemanning

På scenen, Elin Gustafsson & Ulrika Svensson, Ljungby Kommun

Efter att 2019 ha vänt på ett underskott på 20 Mkr genom att centralisera schemaläggningen och använda sig av Time Care, fortsatte Ljungby Kommun, Vård & Omsorg sin förändringsresa mot en effektivare schema & bemanning.

2021 beslutade sig kommunen för att ta in controller modulen som ett nästa steg i förändringsarbetet. Arbetet har lett till effektiv planering, behovsstyrd schemaläggning och en kraftig minskning av vikariebehovet.

Lyssna på Elin & Ulrika när de berättar om kommunens resa och hur deras planer ser ut framåt.

Att leda utan att vara chef

Välkommen till en sittning om utmaningen att schemalägga och bemanna med brukaren i fokus, ekonomin i balans och en hållbar arbetstidsförläggning – utan en chefstitel!

Detta är ett lika intressant ämne för både chefer och icke-chefer!

Har jag rätt förutsättningar; Vilka ramar har jag att förhålla mig till i min roll? Vad blir konsekvenserna när förutsättningarna inte finns? Vilket stöd finns?

Kom och lyssna på en föreläsning om att leda utan att vara chef när det handlar om schema- och bemanning

Laget före Jaget

Nya förutsättningar som heltid som norm och 11 timmars dygnsvila ställer krav på verksamhetens flexibilitet. Samtidigt förändras kundernas behov ständigt. Varför är det då så svårt att genomföra nödvändiga förändringar? Hur kan schemaändringar skapa så mycket känslor? Vi måste förstå kulturens och traditioners betydelse, men vi måste också våga vara arbetsgivare.

Framför allt måste vi se till att samtliga ser till helheten (laget) framför sig själv (jaget). Hur ska vi annars kunna möta framtidens utmaningar och säkra vår välfärd?

Planera med kvalitet

Välkomna att lyssna till en föreläsning där vi tar upp bemanningsplaneringens viktigaste delar.

Vilka parametrar måste vi ha med för att lyckas? Vilka analyser ska göras? Vad följer vi upp?

Operativ Bemanning

I denna föreläsning tar vi upp hur vi praktiskt, och i vardagen, kan jobba operativt med bemanningsplanering i systemen.

Vad vill vi få ut av systemen? Vem gör vad och vilka roller behövs? Vi tittar på fördelarna men också utmaningarna med att jobba på detta sätt.

Lösningar som ger mervärde

I denna programpunkt får ni tips på olika moduler och handhavande i systemet som underlättar schemaläggningen och ger er ett mervärde.

Bemanningshandboken – en naturlig del i bemanningsprocessen

Hur blir bemanningshandboken ett viktigt styrdokument i ett tillitsbaserat ledarskap? Schemaläggning är ofta komplext och utmanande, men en väl utformad bemanningshandbok kan underlätta processen och skapa tydlighet. Föreläsningen kommer att visa hur en bemanningshandbok kan hjälpa organisationen att optimera sin bemanningsprocess och förenkla schemaläggningen. Ledarskap bygger i stor utsträckning på tillit, därför är det viktigt att sätta ramar, ha tydliga riktlinjer och ansvarsfördelningar. Bemanningshandboken är verktyget som skapar den förståelse och tydlighet som krävs.

Förbättra effektiviteten hos era bokningsassistenter

Välkomna till en workshop som riktar sig till er som idag använder bokningsassistenten.

Här kommer vi bland annat prata om hur ni använder er av bokningsassistenter idag och hur effektiviteten skulle kunna förbättras.

Ta chansen att få dela med er av hur ni gör idag samtidigt som ni får lyssna till hur andra organisationer jobbar med detta och ge oss på Time Care möjligheten att samla information till kommande utveckling.

Registrera deltagande

Time Care Forum är fullbokat för i år

Välkomna tillbaka nästa år

Praktisk information

Datum för evenemang

08:00 Onsdag 29 – 15:30 Torsdag 30 mars 2023 (observera ungefärliga tider)

Var 

Quality Hotel Friends
Råsta Standväg 1
169 56 Solna 

Boende

Boende ingår inte i konferenspriset. Boende bokar ni själva, ring hotellet på 08-705 70 00.
Tänk även här på att hotellet kan bli fullbokat så var ute i god tid (rummen är avbokningsbara till dagen innan).
Om hotellet skulle bli fullbokat så är även alla hotell i centrala Stockholm ett bra alternativ då det endast tar ca 5 minuter med pendeltåg från T-Centralen eller
Odenplan till Solna Station, där Time Care Forum äger rum.
Hör gärna av dig till Helena Wikell Delin på [email protected] för tips och info.